söndag 22 juni 2008

Hoppträning

Jag har hälsat på hos mormor, en heeeeeeeeeel vecka. Från början var det jättekul men så började jag sakna min älskade klätterställning och trodde att jag skulle bli galen av längtan tills jag kom på att hennes bokhylla är jätterolig.

Jag tränade på att hoppa allra högst upp. Det var svårt och jag lyckades faktiskt någongång men oftast kom jag rakt på böckerna. Om jag fick tag på böckerna så var det bäst när de åkte in i hyllan med en smäll för då kunde jag klamra mig fast i hyllan och försöka klättra vidare. Det som inte var så bra var när de vände på sig och attackerade mig - ja, de kom efter mig när jag hoppade ner på golvet och jag fick dem nästan i huvudet.

Mormor var inte alls glad över att jag kan klättra så bra. Hon blev riktigt arg så jag fick ta en runda runt hennes lägenhet, tills hon lugnat ner sig - då försökte jag igen. Till slut hämtade hon en stege men visst var det bra för då kan man ju komma upp enkelt om man vill...om man vill... Om man gillar utmaningar så hoppar man utan stege och det är väl klart jag gör!!!

Titta vad jag hittat igen!







Jaaaaaaa, rattmuffen är tillbaka!














måndag 9 juni 2008

Skåp

Skåp. Det finns inte ett skåp som inte är värt att titta i.
.

Människor gömmer allt möjligt kul i dem så känner du för att gå på upptäcksfärd - hoppa in i första bästa skåp som öppnas.


Ibland är det kul att bara se om man får plats
.

och ibland kan man hitta en god smula.
.

Prova! Man hittar alltid något och så får man se världen i ett helt nytt perspektiv.



Innan har jag berättat om min lillebror Kinesen och häromdagen fick jag en hälsning från min storebror Kotten (kommentar från 080606). Kotten och är en snygg och cool oriental - superlik vår mamma. Han brukar vara med på en massa tävlingar och vinna fina priser. Tänk att han vågar vara på de där tävlingarna med alla främmande människor!


Om du vill titta på Kotten, Kinesen, min mamma och en massa andra fina släktingar till mig så finns länken till min mammas blogg här: izzypizzy.blogg.se


söndag 8 juni 2008

Konstigt...

Glömde berätta...

Min matte har gjort något konstigt och jag förstår inte varför. När hon kom hem idag såg hon väldigt annorlunda ut. Hon har bytt färg. Nej, inte håret eller kläderna utan hela hon. Hon är alldeles ROSA!

Aktiviteter

Jag gillar fotboll och klättring men testar gärna nya saker.

Här provade jag på att dansa balett.

fredag 6 juni 2008

Ut på balkongen


Det är väl klart att jag vill gå ut i solen och den friska luften. Det händer jättespännande saker ute på gatan. Många som kommer på cyklar, det är jätte, jätte, jättespännande för det dyker ju genast upp en massa tankar i huvudet. Vilka är dessa människor som sätter sig på cyklar och rullar rundor? Är de verkligen människor eller är de kanske en blandning mellan cykel och människa, så kallade "cyklister"? Var ska de någonstans? Är de på fel väg, kanske kommer det en stor blåval runt hörnet - och äter upp dem!? Kanske är blåvalen snäll och bjuder på kalas!



Det värsta jag vet är när sopbilen kommer, den låter så hemskt så då vill jag inte alls vara ute.




Annars är det alldeles självklart att jag vill ut på balkongen och titta på världen. Det dumma är att matte och husse alltid ska ta fram det där hemska kopplet. Då blir det genast tråkigt.

Jag försökte roa mig ändå, men det var inte lätt.

Först lekte jag mugghållare åt husse.



.

Sen hittade jag en trist blomma - utan blommor!





Kanske är det bättre att vara inne i allafall.




- Här är tråkigt! Jag vill in! Släpp in mig!



- Men Sture, nu får du bestämma dig om du ska vara inne eller ute! Är det inte skönt här ute i solen? Stanna du ute en liten stund till, det är bara bra för dig.

- Tråkigt! Tråkigt! TRÅÅÅÅÅÅÅÅÅKIGT! Jag vill in! NU!

- Nej, nu får du stanna här ute en liten stund till!

-Då tänker jag aldrig mer prata med er!

Sen satte jag mig vid balkongdörren och sa inte ett knäpp till dem till de släppte in mig.





Jag fick som jag ville men de följde inte med in. Det är väl inte kul att vara inne alldeles ensam när de sitter på balkongen och fikar!









Önskar dig en skön national/svenska flaggans dag!

torsdag 5 juni 2008

De tar studenten




















Det är ett fasligt liv här utanför och har varit i några dagar nu. Det är visst en massa människor som tar någon student, tyckte jag de sa att det var. Det visslas och skriks och trummas så man kan bli tokig.
Matte och husse säger att det är för att studenterna firar och är glada, men jag förstår ändå inte varför de måste låta så mycket.
Jag vet vad jag skulle göra om jag tagit studenten och skulle fira.
.
.
.
Jag skulle smyga mig upp bredvid husse i soffan
.


så skulle jag bara ligga och njuta
.


och vara den lyckligaste katten i världen.
.

onsdag 4 juni 2008

Hålla tungan rätt...

Min tunga har börjat bete sig märkligt. Nej, den är inte fylld med gröna prickar eller svullen, den är märklig på ett annat sätt.

Den glömmer bort sig, i flera minuter, och jag kan inte göra något åt det!







tisdag 3 juni 2008

Vad menar de?

Ända sedan jag var liten har jag fått höra att jag ser ut som en...


KANIN!


Jag förstår inte...???


Vad menar de?

måndag 2 juni 2008

Ny leksak

Åhh, jag har varit med om något fantastiskt härligt kul. Jag hade precis vaknat och gick min vanliga inspektionsrunda i lägenheten – det måste jag göra så jag vet vad som hänt, häromdagen var mormor på besök och jag skulle bara lägga mig en liten stund. När jag vaknade var mormor inte kvar! Jag var väldigt ledsen att ingen sagt något till mig. Så du fårstår varför jag gör den där rundan, ibland försvinner saker och ibland är det tvärtom.


Och nu när jag sovit och gick min runda så hade jag fått en ny underbar leksak, jag kunde inte tro mina ögon.




Jag fick lära mig att den hette Långben eller hästmygga och den såg väldigt rolig ut.



Jag är inte säker för den var ju så liten men jag tyckte den sa:

- Heeeeej! Jag letade efter någon som vill jaga mig, vill du jaga mig?
- Jaaaaaaaaaaaaa! Klart jag vill jaga dig, sa jag och satte genast igång.


Jag försökte fånga den från vänster.



Och från höger.



Jag försökte slänga mig över den.



Jag försökte smyga mig på den.








Sen försvann den och jag kunde inte hitta den någonstans.






Jag hoppas den dyker upp snart igen för den var så rolig.





Ibland när jag leker med en boll så försvinner den med men ett par dagar senare hittar jag den igen så jag ska nog lyckas hitta den där Långbenleksaken igen.



söndag 1 juni 2008

Måste vara lite social


Ibland upptäcker man att man glömt att vara social. Man har haft så mycket annat för sig att man glömt bort att höra efter hur ens vänner mår och vad de tänker på.

Så idag har jag inte så mycket tid över för dig för idag måste jag kolla av hur allt står till med mina kära vänner här hemma.