onsdag 30 juli 2008

Utmärkelse/Award


Sen jag fick min utmärkelse av Lilla Eken har det varit jättejobbig stämning här hemma. Matte och husse började genast tjata om att jag skulle ge den vidare till deras blogg men jag vill inte det. Visst har de en ok blogg men jag vill välja själv och inte bli tvingad. Sen har de tjatat och tjatat. Nu har jag valt mina sju och husses och mattes blogg är inte en av dem – de får bli hur sura de vill. För den som är intresserad så är länken till deras blogg här: Husses och mattes blogg

Nu till det viktiga. De sju som jag valt. Eller först tar vi reglerna:
.
Who gets the "Brillante Webblog Award"?
Websites and blogs, which by its currency, the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.

Here are the Award Rules:
1. The winner can take the logo.
2. Place a link to the person that sent you the award.
3. Give the award to at least seven other Blogs.
4. Put a link to these sites on your Blog.
5. Write a comment on their Blogs that they've won an award.
.


UTMÄRKELSE/AWARD valt av Sture.....TA DAAAAAAAAAAA!!!!!!!

Om ni tycker att jag skriver för lite om varför jag valt just dessa bloggar – gå in själv och kolla så förstår ni varför jag valt just dem!

De två första handlar om KATTER!

1. Concinnus.
Först är det en jättebra blogg och sedan handlar det rätt mycket om min mamma. Egentligen skulle jag välja min mammas blogg Izzypizzy men hon har slutat skriva i sin blogg och skriver numera i Concinnusbloggen. Du kan fortfarande gå in på izzypizzybloggen och läsa – här och var hittar du lite om mig, bland annat om när jag var riktigt liten (så liten att jag fick plats i en hand).

2. Katten Astrid.
En skön blogg med en massa härliga bilder från Astrids liv.

Nu blir det BLOMMOR!

3. Karins blommiga.
Jag ääääääälskar fina blommor! Synd att man inte kan lukta på dem....

4. Slottsträdgårdsmästaren.
Jaaaaaaaaaaaaaaaaa, jag ÄLSKAR blommor!

Sedan handlar det mycket om FOTO!

5. Blå himmel.
En titt i denna blogg och du vill plötsligt flyga!

6. Sommarstaden.
Killen kan foto! Ung kille med utgångspunkt i Malmö.

7. Rubinara.
Tjejen kan foto! En gullig blogg med vackra bilder.


Hoppas ni gillar dessa lika mycket som jag!
.
Tack än en gång Lilla Eken!

torsdag 24 juli 2008

Hemsk händelse och en massa skryt

Hade besök av mormor och moster (egentligen mattes mamma och syster) förra veckan. Det var kul men stökigt. Det bästa var nog att jag fick lära känna moster lite mer, visa henne att jag inte är farlig.
När hon kom vägrade hon att klappa mig och höll sig flera meter ifrån mig. Vi har träffats förr men inte bott ihop som vi gjorde nu. Jag blev nyfiken på vem hon egentligen var och försökte närma mig på alla tänkbara sätt men hon blev bara ännu mera rädd.
Jag övergick till att bara studera henne när hon inte såg det - på natten. Tyvärr upptäckte hon mig på toaletten i nattmörkret - skrek till, sprang ut därifrån, slängde sig i sängen och drog täcket över sig precis som om hon sett ett spöke. Det var inte alls meningen att skrämmas, jag var så tyst och försiktig för att hon inte skulle upptäcka mig men... Efter några dagar slappnade hon av och vågade faktiskt klappa mig och när hon åkt hem till sig själv ringde hon och frågade om jag saknar henne. Jag saknar dem båda, vi hade rätt kul, det blev bara lite stökigt med så många i en så liten lägenhet.

Nu har det då hänt, jag har blivit kastrerad. Vill helst inte prata om det. Matte och husse har ju pratat om det länge och jag har inte brytt mig så mycket om det för jag visste inte vad det betydde. Nu vet jag tyvärr. Förstår inte hur husse och matte kunde göra så här mot mig. Veterinären sa tillochmed att det här med att jag kissar på andra ställen inte skulle bli bättre av kastrering men de svarade att det säkert ändå var det bästa för mig. Hur tänkte de där? Nu tror de att jag ändå blivit bättre för jag har bara kissat i min låda sen jag kom hem - de är såååå ute och cyklar, anledningen till att jag inte kissar på något annat ställe beror bara på hysterisk rädsla. Ja, jag är livrädd. Den här gången var det kastrering, vad blir det nästa gång!?

Jag var så trött när jag kom hem att jag föll ihop på mattes väska och sov och sov och sov.




och de senaste dagarna har det varit så varmt så jag har bara sovit



och sovit



Varning för skryt!!!!

När veterinären fick syn på mig sa hon:

- Nämen, oj, så fin han är! Han är ju ovanligt fin! Jag är uppväxt med siameser och han är ju JÄTTEFIN!

Men matte och husse tyckte ändå att jag skulle kastreras, de tänkte inte på att jag kanske ville ha en massa Sturebarn, nej, det tänkte de inte på. Kunde kanske frågat mig först!

Utseendemässigt ser jag ut nästan som vanligt.




Varning för ännu mera skryt!

Jag har fått en utmärkelse idag! Jag är jätteglad! Jag fick den av Lilla Eken som har en intressant och vacker blogg. Jag går ofta in och tittar för där är så fina bilder man lär sig något varje gång. Ibland lär man sig hur man gör något fint och/eller praktiskt och ibland lär man sig hur en viss blomma egentligen ser ut för man har inte riktigt tänkt på det förrän Lilla Eken visar det för en. Om du vill kolla in Lilla Ekens sida så är länken här: Lilla Eken

Utmärkelsen fungerar som ett kedjebrev. Man får utmärkelsen och sedan ska man själv ge den till minst sju stycken. Jag måste klura lite på det ett tag...

Tack än en gång Lilla Eken!




måndag 14 juli 2008

Något positivt

Jo, jag måste erkänna. Jag har faktiskt hittat en positiv grej med att vara här. Det är solen! Hemma kommer solen bara in på morgonen och jag brukar sitta på köksbordet och njuta av värmen men sen måste jag vänta tills nästa morgon innan jag kan mysa så. Här skiner solen in nästan hela dagen. Så önskar jag att det var hemma!




onsdag 9 juli 2008

Jag försöker...


Uhumm! Jahaja! Ja, det var ju lite där...


Funkar som utkiksplats också.



Jaaaa, jag försöker ju!

tisdag 8 juli 2008

Dags igen



Så i fredags var det dags igen, då stod min väska framme, redo för färd.

- Ska vi åka hem nu!, skrek jag och tog några extra skutt innan jag kissade på min låda - ja, det är lika bra att kissa innan man åker, jag hatar att kissa under vägen. Matte och husse stannar flera gånger under vägen och tjatar om att jag ska kissa men jag vägrar.

- Nej lilla gubben, du ska till farmor och farfar för matte och husse ska åka till Göteborg och titta på någon.

Ja, precis så sa de. Åka till Göteborg och titta på någon! Pyttsan! Kan väl lika gärna stanna hemma och titta på mig! Det är ju självklart att de skulle hitta på något jättekul som de tyckte att de inte kunde säga för att jag skulle bli avundsjuk. De skulle säkert åka iväg och leka i världens största klätterträd. Jag får aldrig följa med när de ska göra något kul. Åka och titta på någon...HA, något bättre får de allt komma med för att lura mig!





När jag var liten hatade jag att åka bil men jag har vant mig nu, iallafall när vi åker långt, för då svänger det inte så mycket.





Jag gillar inte att vi stannar hela tiden. Skönt med frisk luft men alltid en massa barn som skriker och stora hundar som kommer alldeles för nära bilen. Husse och matte försöker alltid få mig ut ur bilen och jag måste fråga:

- Är vi framme nu??? Här bor inte farmor och farfar! Vad gör vi här? Vi ska väl inte bo HÄÄR?

- Nej, vi ska inte bo här. Vi ska bara lufta oss lite. Ska du inte kissa lite nu? Kissa...kissa...kissa...kissa...kissa...kissa....tjata....tjata...tjaaaaaaaaataaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....





Det är faktiskt rätt skönt att åka bil. Jag blir sömnig.





Mycket sömning. Sover nästan hela tiden.




Nästan.


Det var jätteroligt att hälsa på farmor och farfar igen. Vi satt på deras balkong och tittade ut över hustak och det var långt ner till marken. Otäckt men härligt spännande!

Efter ett tag blev jag så trött så trött och somnade och drömde om att jag, farmor och farfar följde med matte och husse och klättrade i träd. Det fanns enorma träd överallt och jag var bäst av alla på att klättra, jag klättrade så högt att jag kunde se hela världen.

När jag vaknade visste jag inte riktigt var jag var någonstans. Det var mörkt och farmor och farfar låg och sov och det var inte meninen att väcka dem men jag blev så orolig. Ställde mig vid dörren och skrek efter matte och husse. Farmor och farfar är snälla. De satt uppe med mig på natten och väntade. Men det dröjde ända till det varit ljust i många timmar tills matte och husse äntligen kom. Jag ville att vi alla skulle stanna kvar och bo där ett litet tag för det är så mycket där jag inte hunnit upptäcka, vi kunde upptäcka tillsammans.


Nu är jag, matte och husse tillbaka i den här trista lägenheten i storstan. Jag längtar hem men har lovat matte att försöka göra det bästa av situationen. Jag ska verkligen försöka. Blir inte lätt men, ja, jag ska försöka iallafall.


Min fina bror Kinesen är fortfarande till salu. Han ser nästan ut som jag, han är bara lite yngre och ljusare. Kolla in de snygga bilderna på honom på min mammas blogg. Länk till min mammas blogg är här: izzypizzy.blogg.se

Dags för mig att sova lite, blir så trött av allt som händer.

fredag 4 juli 2008

Ett annat alternativ


Hittade de här hyllorna ovanför spisen!


Helt ok att hoppa upp på första hyllan, bara att hoppa upp på fläkten och gå upp. Den andra hyllan är desto klurigare, fläkten är för hal för att jag ska kunna ta sats...

Hmm, får klura på det...


torsdag 3 juli 2008

I sökandet på alternativ



Som vanligt var det en massa NEJ, NEJ, NEJ, du får inte...




men TITTA, jag kan ju!



Åhhh, om det bara varit lite högre!!!

onsdag 2 juli 2008

Flyttat


Jag har inte kunnat skriva på ett tag, har inte kunnat komma ut på nätet överhuvudtaget. Först trodde jag att de kommit på mig men de har inte sagt något om det så...

Hela min värld är uppochner just nu. Det är jättejobbigt! Vi har flyttat. Till storstan. Det var kul och spännande i några timmar men sen...bläääää! De säger att vi bara ska vara här ett tag men jag tycker att vi redan varit här för länge. Ingenting är som vanligt och jag saknar mitt gamla underbara liv. Allt här är NEJ, NEJ, NEJ - jag får inte göra någonting!

När vi kom hit var vi hos vererinären för att kolla mitt urinprov och se om jag är frisk och det är jag, det enda positiva som hänt faktiskt.




Jag är frustrerad och vet inte var jag ska ta vägen. De har tagit hit mina leksaker men mitt klätterträd har de glömt - jag MÅSTE ha mitt klätterträd!

Jag är mest arg på husse, det var ju han som körde bilen som tog oss hit. Klart jag visar hur sur jag är. Jag kissar på alla husses saker, i hans väska, på hans kläder, i hans skor, på hans klocka (han har ändå pratat om att köpa en ny) och igår kissade jag på en plåt med jäsande bullar som han höll på att baka. Jag tänker fortsätta med det tills jag får komma hem igen.

De köpte något hos veterinären som man ska sätta i kontakten, något som ska få mig att känna mig hemma. Oj, vilken snedtändning jag fick när jag fick reda på det, jag blev vansinnigt rasande!



Men som vanligt är de supertröga, har börjat prata om kastrering igen.

- Han är ju frisk nu men har ändå kvar beteendet så det måste ju bero på hormonerna och då finns det ju bara en sak att göra bla, bli, blöööö, blabla.....

Hur lång tid är ett tag?