fredag 27 februari 2009

Tröst

Både husse och matte har gått och blivit sjuka i magen och det är jättetråkigt för då är det ingen som vill leka - ja, det är rätt synd om mig. Tur att det finns ett varmt och skönt element att trösta sig under.

torsdag 26 februari 2009

När jag var liten...

När jag var liten så var jag...


såååå himla liten....


jag syntes knappt!



söndag 22 februari 2009

Utmaning


Jaaaa, Lilla Eken har gett mig en utmaning! Superkul men jättesvårt - ja, annars hade det ju inte varit en utmaning. Jag ska berätta 7 sanningar om mig själv. Sanningar - behöver väl inte betyda att man avslöjar hemligheter heller....eller?

1. Länka till den som har utmanat dig
2. Berätta sju sanningar om dig själv
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så att de vet om utmaningen.

1. Jag kan inte äta blötmat. Kan och kan, jag hade ju kunnat tugga den om den hade smakat tillräckligt bra för att ligga i min mun men... bläääää! Det är kanske så att mat smakar olika för olika katter så det är nog många som tycker det låter konstigt men första gången husse och matte presenterade blötmat för mig så förstod jag inte alls vad det var, jag trodde att de straffade mig men kunde inte komma på något dumt jag gjort. Så jag frågade dem:

- Varför lägger ni bajs på min matplats?

Då förklarade de att det inte alls var bajs utan mat och jag förklarade tillbaka att det visst var bajs och att det var väldigt oförskämt av dem att påstå något annat. Så istället för blötmat fick jag skinka, leverpastej, fetaost och såna underbara godsaker för husse och matte hade hört att det inte var bra att bara äta torrfoder. :-) Men sen fick jag ju urinvägsinfektion och doktorn frågade vad jag åt. Då sa han att det var för mycket kryddor och konserveringsmedel i det jag fick och sa bestämt att jag skulle äta rent, rått kött. Så det är det jag äter istället för blötmat - kött och tonfisk. Sen får jag ju en massa godis om jag är snäll och nu under julen fick jag faktiskt en massa julskinka och det är nog bland det bästa jag vet.

2. Ibland gömmer jag mitt godis. Ibland glömmer jag var jag gömt det men när jag väl hittar det är det - LYCKA!
3. När jag har kissat eller bajsat vill jag att matte och husse att ta upp det med en gång. Gör de inte det ställer jag mig utanför toaletten och SKRIIIIIIIKER tills de gör det - jag struntar väl i om de sitter och äter. Jag vill att det ska vara rent och även om jag gräver över det så vet jag hela tiden att det ligger där och är...ÄCKLIGT!


4. Jag behandlar dem olika, husse och matte alltså. Det är mycket lättare att tigga godis av matte och hon är jätterolig att skrämma. Jag brukar smyga på henne och så hoppar jag fram precis framför henne så hon nästan snubblar baklänges och så skriker hon:
- Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Ha, ha, ha!!! Det är sååååå kul!

Jag gör som husse säger för annars blir han så ledsen och vill inte leka med mig sen. Jag älskar att leka med husse. Just nu hälsar han på sin kompis men jag hoppas han kommer hem snart, snart, snart, och oj vad vi ska leka då!


5. Jag är tokig i choklad. Problemet är att jag inte får lov att äta det, de säger att det är giftigt för mig. Pyttsan! Inte kan något så ljuvligt gott vara giftigt heller! En gång glömde de en kladdkaka framme och när de inte såg åt jag jättemycket och inte blev jag sjuk av det.


6. Jag tycker inte om ljudet när husse och matte plockar med disken. Då klagar jag - MYCKET! Tycker de kan låta disken vara till tillfällen när inte jag är hemma, som när jag hälsar på mormor till exempel.


7. Antingen sover jag i min säng på klätterställningen - sängen hänger precis över elementet så det blir riktigt varmt och skönt där, eller så sover jag hos matte, mellan täcket och filten. Jag brukar putta ut henne ur sängen så jag får all plats för mig själv. Jag skulle mycket hellre sova hos husse och jag har provat men det blir inte alls bra - först har han ingen filt och sen så rör han sig så mycket så man flyger hit och dit.

Oj, nu har jag kommit på ännu fler sanningar om mig själv men jag tror att jag sparar dem till ett annat tillfälle.


Men nu utmanar jag sju andra bloggar och dem jag utmanar är:

Klosterkatterna, Nakens dagbok , Jojo Falk, Pandoras ask, Kattlivet, Katten Astrid och Jejfe.

Vissa av er delar på en blogg och ni kan ju själva välja om ni vill berätta sju sanningar tillsammans eller var och en för sig och för er som har mer fotoinriktade bloggar tycker jag att det blir en spännande utmaning om ni berättar genom foto.

Hoppas ni gillar utmaningen!
/Sture

fredag 20 februari 2009

Grattis Lotus!

Fina Lotus hos Consinnus (familjen jag föddes hos) har fyllt åtta år och jag missade att gratulera så nu kommer det i stället:

Grattis i efterskott Lotus!!!

Först din sång: Magical Mystery Tour:



Och så hoppas jag att du uppskattar denna video med lite knäppa saker vi coola kisar kan göra då och då:




Många kramar
/Sture

måndag 16 februari 2009

TILLBAKA!!!

Jo, det är sant, nu har jag äntligen lyckats lägga tassarna på en dator men var det så länge sedan att jag inte vet var jag ska börja.
Först vill jag tacka alla som saknat mig och lämnat kommentarer!

Här hemma har det varit stökigare än vanligt den sista tiden. Husse och matte får då och då för sig att flytta omkring på saker och jag vet faktiskt inte varför men oftast är det rätt kul för jag har hittat flera gamla leksaker jag trodde hade försvunnit och hela tiden har de legat bakom ett skåp och väntat på mig. En dag flyttade de ut allt från hallen och sen fick jag åka hem till mormor ett par dagar. När jag kom tillbaka var hallen vit istället för grön. Golvet i hallen har de gjort sönder och nu har det varit trasigt i flera veckor och jag vet inte om de har tänkt att det ska vara så, jag tycker iallafall att det ser märkligt ut.

I ett skåp som de flyttade trillade det ut en plastrulle som jag genast visste vad jag skulle göra med:



Fast jag fick kämpa rätt länge...













Ja, det blev mycket jobbigare än vad jag tänkt mig...










Jag blev mycket nöjd med mitt konstverk!



Men det blev varken matte eller husse. Jag har säkert nämnt det innan - de förstår sig inte på konst.
- Näämen Sture då!, vad har du nu gjort! Så här kan det inte se ut ju!
Så förstörde de mitt konstverk bara sådär, och sa inget mer om det, precis som att det aldrig existerat.
Och sen undrade de varför jag var sur!