måndag 9 maj 2011

Två stora jättar mot lilla, lilla mig

Matte och Husse är jättestora, man skulle kunna kalla dem jättar. Jag är i jämförelse med dem jätteliten. Då tänker man att lilla jag inte har en chans mot dem eftersom de är två och jag bara en och jag så väldigt liten. Men det struntar jag i, jag tävlar med dem iallafall, för vet ni vad - stort betyder ofta klumpigt och litet betyder smidigt. I en av tävlingarna vi har här hemma får jag verkligen träna på min snabbhet och smidighet. Tävlingen går ut på att jag, oavsett var i lägenheten jag befinner mig, ska hinna hoppa in i det skåp vi har i vardagsrummet när Husse och Matte ska hämta något i det. Enligt reglerna får de inte bara öppna och stänga det utan MÅSTE ta ut eller sätta in något i det och jag ska inte bara hindra dörren från att stängas utan ska in i det.

Nio gånger av tio vinner jag.

onsdag 4 maj 2011

Här är jag igen!


Tack alla ni som frågat efter mig och saknat mig! Hoppas ni inte varit alltför oroliga för det har ni inte behövt att vara. Allt är kanon med mig! Jag har bara inte känt för att blogga. och så har jag försökt hjälpa till här hemma med att hålla lite ordning i stöket.

Matte och Husse är så duktiga på att stöka till så då och då måste jag krypa under soffan och dra fram en dammråtta eller två så de sätter igång och städar. Likadant är det med fönsterna, när jag tycker de är alltför skitiga så ritar jag på dem med min nos så att de, Matte och Husse, också ska se hur skitiga de faktiskt är. Ja det är inte lätt alla gånger att ha en sån Husse och Matte som jag har - jag skulle vilja säga att det är tur att de har mig, annars vet jag inte hur det skulle gå för dem.