fredag 1 juni 2012

Så mycket jobb...

För er som tror att vi katter bara sover, äter och leker ska jag berätta att det inte alls är så lätt att vara katt som det låter. De minuter vi får över när vi inte sover, äter eller leker så jobbar vi hårt, särskilt när man har en matte eller husse som hittar på nya saker från dag till dag. I går fick till exempel min Matte för sig att städa ur ett av skåpen i köket och naturligtvis var jag på plats för att kolla så allt gick rätt till. Nu blev vi lite oense om vad som skulle slängas och vad skåpen egentligen ska användas till. Efter Matte torkat rent så satte hon in samma saker som stått på hyllorna innan. Märkligt, eller hur? Det självklara skulle ju vara att hon slängde allt, la in en gosig filt och rev bort de där irriterande skåpluckorna som alltid är i vägen, eller åtminstone fyllde skåpet med mitt godis. Den här gången fick jag inte som jag ville, men jag har lärt mig att om man tjatar tillräckligt mycket kan man få godis bara för att man ska sluta tjata och naturligtvis tjatade jag tills jag nästan fick hela burken. Ja, jag förtjänade allt godis efter mitt tuffa hålla-koll-på-Matte-arbete.5 kommentarer:

Concinnus sa...

Ser att ni gjort samma saker som vi har gjort här. Och till och med samma skåp vad jag kan avgöra. Här kom vi dock till handgemäng när det gällde frågan vad som skulle in i skåpet igen. En liten släkting till Sture kunde inte alls acceptera min idé om vad skåpet skulle fyllas med. :-)
/i.

Anonym sa...

Det skall vara katter i alla skåp, punkt slut!
Puss på dig Sture!
Anna

Bruno abessinier Helsingborg sa...

Hej Sture!

Välkommen tillbaka!
Vi är många som har saknat dig.
Vi hejar på dig!

KARLAVAGNEN sa...

I brist på skåp så protest ligger Nisse mitt på matsalsbordet. Han vet mycket väl att han inte får vara där.

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Vilken mysig blogg. Matte heter Maria och jag heter Leia är en liten siames flicka på 17 år. Men nu har jag fått en ny kompis...Zorro stor och svart och är en huskatt. Fast jag tycker att min bror var snyggare...han var ju i alla fall också siames. Men han finns inte mera. Så ja jag får väl ta till mig Zorro i alla fall. Han är väldigt snäll i alla fall. Fast han är ju utekatt och jag får vara inne...intressant hur det skall gå. Och det är ju synd om Zorro...han är en hittekatt som någon övergivit..usch va elakt av hans förra husse och matte. Men här hemma får han det bra. Min husse och matte älskar katter. Kram från Leia