fredag 13 september 2013

Namnsdag


Idag har jag namnsdag. Sture heter jag och alla som heter Sture har en särskild dag idag. Jag känner bara mig som heter Sture, alla andra jag känner heter något helt annat och inte alls lika fint. Jag hade hoppats att jag skulle få något riktigt fint när jag vaknade i morse men nej, ingenting fint har jag fått men igår köpte Husse godispinnar och det har jag iallafall fått så jag är inte helt bortglömd av Husse och Matte. De har sagt Grattis till mig också och pussat på mig och hälsat ifrån flera personer men jag vet inte om det ska vara något att ha. Hälsningar och pussar ger inte så mycket liksom, det är roligare med leksaker, räkor eller sushi, ja det är det som betyder något och som visar att de verkligen menar att de vill att jag ska ha en fin namnsdag. Hoppas att de tänker efter lite och lyckas få fram lite mer än en massa ord och en ynklig pinne, det är ju ändå min namnsdag, inte alls någon helt vanlig dag.

Vi har flyttat. Matte och Husse förklarade att vi skulle flytta ifrån vår fina lägenhet för att de tyckte att vi behövde ha större yta att leka på men oj vad de ljög, här är inte alls större, jag tycker det känns mycket mindre och taket är mycket lägre men när jag krävde en förklaring så sa de att vi ska flytta igen att vi bara ska bo i den nya lägenheten ett tag. Ett tag har blivit väldigt lång tid nu. Jag tror inte att Matte och Husse vet hur man räknar till ett tag.

Först var det jobbig att flytta. Alla våra saker packades ner i kartonger och det kom stora människor och tog alla kartonger med våra saker i och alla våra möbler tills det bara var jag ensam kvar. Sen kom Matte och Husse och hämtade mig så jag var tvungen att åka bil. När vi kom fram till den nya lägenheten var alla kartonger och möbler där och det var då det började bli lite kul för jag kunde klättra och hoppa på kartongerna ända upp till taket och sedan var jag ju tvungen att gå på upptäcktsfärd. Jag kan varenda vrå i denna lägenheten och har hittat ett par riktigt bra ställen. Det första stället har jag utnyttjat hela sommaren, det är i en av fönsterkarmarna. Där kan man ligga länge och njuta av den varma solen.Det andra stället är över en konstig apparat som torkar kläder. Jag har aldrig sett en sån innan men när kläderna precis blivit torkade så blir de riktigt varma och sköna, ja där har jag spenderat många timmar under min vistelse här i lägenheten som vi ska flytta ifrån om ett tag.
5 kommentarer:

IET sa...

Jag är avundsjuk på din torka-kläder-apparat Sture, det måste vara fantastiskt skönt att sjunka ner i en varm, ombonad hög av mjukt.

Stort grattis på namnsdagen!

Sture sa...

Tack IET! Jag förstår inte varför vi inte alltid har haft en sån bra apparat - hoppas att det finns en där vi ska flytta sen, när det nu blir.

semlamjausan sa...

Jag blev så glad när du gjorde ett inlägg! :)

Anonym sa...

Hej söta Sture! Min favorit-brunis efter min egen Boris (din yngre bror Kinesen)!
Härligt att höra från dig! Vi har misströstat - men det är klart att du haft mycket för dig med flytt och småbarn och sånt. Hoppas att du ska ha mer tid med bloggen framöver. Vi är så intresserade av vad du håller på med.
Kram, Anna med 3 siameser och en oriental (och en boxer)

Anna Jonsson sa...

Hej


Jag heter Anna och studerar medie och kommunikationsvetenskap på
Södertörns högskola i Stockholm. Nu skriver jag min c-uppsats och
letar deltagare till en intervjustudie om djurägare som skriver/lägger
upp bilder på sina husdjur på internet. Därför skulle jag behöva
komma i kontakt med personer som bloggar, eller instagrammar om sina
husdjur.

Intervjun är helt anonym och sker enklast via Skype eller per telefon.

Har du något tips på vem jag skulle kunna prata med eller vill du
själv ställa upp?

Skype: anna.student2014

mail: student.sodertorn@gmail.com

Tacksam för svar

Med vänlig hälsning